Prowadzący: Chuuya
Opis: Jest to pierwsza większa akcja Tea Clubu, do której Oscar uprzednio starannie zbierał wszelkie plotki na temat Mafii. Informacje takie, jak dokładniejsze rzuty kolejnych pięter niestety nie są znane klubowi. Udaje im się zakraść pod przykrywką bycia członkami Mafii - Wilde przybiera wygląd jednego z jej zwierzchników, z kolei jego wspólnicy wcielają się na rzecz tej roboty w członków Czarnej Jaszczurki. Ich celem jest wydobycie z komputerów organizacji informacji na temat należących do niej Obdarzonych (ponoć opisy Zdolności są bardziej rozwinięte niż te, które może zaoferować Zdolność Jane) oraz zdobycie wieści na temat działalności tej grupy - w przyszłości plany można wszak sprzedać ich konkurencji, by ta mogła pokrzyżować im plany. Oczywiście wszystko ma swoją cenę.
Grupy: Mafia/Tea Club
Ilość uczestników: Ryuunosuke Akutagawa, Yoshirou Fujimoto, Oscar Wilde, Jane Austen, George Orwell - proszę potwierdzić pod tym tematem zgłoszenie.
Poziom trudności: Trudne
Inne: Nakładam limit na odpisywanie, bo mamy dużo postaci w jednym miejscu. W przypadku walki obowiązuje jedynie kolejka indywidualna między przeciwnikami (tzn nie czekacie aż wszyscy uczestnicy zrobią co zrobić mają, tylko walczycie między sobą). Na odpis macie trzy dni, potem postać może zostać pominięta przez współgraczy. Ot, nie chcę tego ciągnąć w nieskończoność. Poza tym mam małą prośbę, dajcie znać, jeśli w danej turze odpisać nie dacie rady. Bardzo mi to pomoże.
Walka: 2 doby na reakcję (unik, odparcie ataku i kontratak), inaczej postać zostaje zaatakowana bez możliwości ucieczki w danej turze. Jeśli gracz się wyrobi, starcie rozstrzyga rzut kostką.
Skutki całej walki: Prawdopodobnie poproszę, żeby wasze postacie odczuwały je przynajmniej w jednym innym wątku po walce, a w jeszcze kolejnym wspomnienie o leczeniu. Ale to wyjdzie w praniu indywidualnie dla każdej postaci.
I żeby samemu Oscarowi nie było za łatwo, rzut kostką zdecyduje, ile uda mu się zdobyć z wyglądu Chuuyi. Ale to też wyjdzie w praniu :>
Każdy uczestnik poza punktami za długość i zlecenie dostaje dodatkowe 50 punktów za udział w nagrodę za dołożenie cegiełki do rozwoju fabularnego forum.
Oczywiście potwierdzam udział yatsugare i Wilde'a.
Zaczynamy z chwilą rozpoczęcia kolejnego rozdziału.